20 Kasım 2014 Perşembe

İşinizin Büyümesine Yardımcı Olacak 5 Dijital Pazarlama Önerisi

Dijital pazarlama sektörü her geçen gün daha da büyük bir hızla büyüme devam ediyor. Bazı araştırma firmalarının analizine göre 2015 yılında dijital pazarlama bütçelerinde en az %10 artış olacağı paylaşılmaktadır.

Kendi işiniz için geliştirmeniz konusunda dijital pazarlama becerilerine sahip ya da ilgili olmanız gerekmektedir. Bu konuyla alakalı bir çok kaynağı inceleyerek bilgi ve tecrübe sahibi olabilirsiniz. Özellikle online pazarlama konusunda tecrübe sahibi olmak isteyen kişilere kendi blogum da paylaştığım içerikleri incelemelerini öneririm. Blog sayfama ayhankaraman.com adresinden ulaşabilirsiniz.

dijital pazarlama önerisi


Bu yazımda işinizin büyümesi konusunda sizlere yardımcı olacak 5 dijital pazarlama önerisini paylaşacağım.

SEO (Arama Motoru Optimizasyonu) Temellerini Öğrenin;

SEO, web sitenizin arama motorlarında kelime bazlı gerçekleştirilen iyileşme çalışmalarına verilen isimdir.

Web siteniz arama sonuçlarında istediğiniz oranda çıkmıyor. Bunun tek sebebi arama motoru optimizasyonu konusunda web sayfanızı iyileştirmemenizdir. Arama motorlarının özellikle de google'nin kural ve kriterlerine göre yapılandıracağınız iç ve dış optimizasyonlar ile daha çok ziyaretçiye ulaşabilirsiniz.

Web sayfasında ceket satan bir firmanın arama sonuçlarında "ceket modelleri", "en yeni ceket modelleri" ve benzeri kelime gruplarında ilk üç sırada yer alması gerekmektedir. Bu tür anahtar kelime gruplarını her internet girişimcisi kelime araştırma aracını kullanarak belirleyebilir.

Sitesini geliştirmek isteyen her birey ya SEO konusunda tecrübe sahibi olacak ya da SEO konusunda tecrübeli olan bir uzman ile çalışmaya başlayacak.

Tıklama Başına Ödeme ve Medya Reklam Sistemlerini Öğrenin;

SEO sabır gerektiren bir süreçtir. Satış sürecini hızlandırmak isteyen sabırsızlanan girişimciler için tıklama başına ödeme sistemleri en ideal pazarlama kanalları arasındadır. PPC'nin (Tıklama Başına Ödeme) yanı sıra facebook ve diğer sosyal ağlarda da yerinizi almanız ziyaretçi sayınızın artmasını tetikleyecektir.

Adwords konusunda maliyetleri düşürmenin yolu kalite puanından geçer, kalite puanını yükseltmenin bir çok kriteri bulunmaktadır. Bunlar için google'nin kendi kaynaklarını kullanabilirsiniz. Aynı şey facebook için de geçerlidir.

Satış olayına hızlı bir biçimde girmek mi istiyorsunuz? Eğer cevabınız evet ise sosyal medya ve ppc sistemlerini kullanmaya başlamalısınız.

Unutmayın tıklama başına ödeme sitemleri ve sosyal medya ağlarının sitenize getireceği trafik arama motoru optimizasyonu kavramına da fayda sağlayacaktır.

dijital pazarlama


Sosyal Medya Pazarlamasını Keşfedin;

Bir milyarı aşan kullanıcısı olan Facebook pazarlama için müthiş bir kaynaktır. Aynı şekilde twitter, linkedin web sitenizin trafiğini artırmak için çok güçlü kaynaklar arasındadır.

Sosyal medya'nın en büyük faydası kolayca dijital pazarlamanın diğer unsurlarıyla birleşiyor olması ve arama motoru optimizasyonuna katkı sağlamasıdır.

Eğer e-ticaret girişiminin gelişmesini, daha fazla kitleye ulaşmasını istiyorsan sosyal medya pazarlamasına önem vermelisin. Bu konuyla alakalı ciddi bir yatırım yapmayı planlıyorsan hemen sosyal medya uzmanı arayışına başlamalısın.

Büyüme Korsanı Olmak İçin Mücadele Et;

Paylaşılabilir içerik oluşturmak çok büyük ustalık isteyen bir kavramdır. Büyüme korsanı yeni yeni popülerleşen ve dijital pazarlama sektörünün en çok ilgi gören kanalıdır. Bu sektörle alakalı internet ortamında Türkçe kaynaklar çok yeterli düzeyde olmasa da ingilizce kaynaklar ile sürece hakim olabilirsiniz.

Küçük büyük her düzeyde firmanın işini büyütmesi için kullanması gereken pazarlama süreçlerinden birisidir büyüme korsanlığı.

E-Posta Pazarlamacılığı Konusunda Uzmanlaşın;

Ülkemizde her ne kadar profesyonel olarak kullanan firmaya rastlamasam da verimli olduğuna inandığımız bir pazarlama kanalı. Karşınızdaki müşteriyi bıktırmadan gönderim yapacağınız mailler aracılığıyla inanılmaz geri dönüş elde edersiniz. Özellikle sizinle ilgilenen sadık müşterilerinize yapacağınız gönderimler çok ciddi geri dönüşlere sebep olacaktır.

Bu konuda işinizin büyümesi konusunda katkı sağlayacak kanallar arasındadır. Sadece toplayacağınız email listelerine özen göstermeniz bile süreci başarıyla yürütmenize sebep olacaktır.

Bu makalemizde dijital pazarlama kanallarını kullanarak işinizi büyütebileceğiniz 5 öneride bulunduk. Umarız sizin için faydalı olur.

Siz de bu süreçleri sizin yerinize gerçekleştirecek bir e-ticaret danışmanı arayışı içerisindeyseniz http://www.ayhankaraman.com/e-ticaret-danismani/ bağlantısı aracılığıyla bizlere ulaşabilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder