1 Ekim 2014 Çarşamba

Blogger SEO Ayarları

Blogger SEO Ayarları konu başlıklı makalemde siz değerli okurlarıma blogspot aracılığıyla oluşturulan blog sitelerimizin SEO ayarlarının nasıl yapılacağı hakkında bir kaç bilgi paylaşacağım. Bu SEO ayarları ile bloglarınızın daha hızlı indexlenmesini ve konularınızın arama motorlarında daha hızlı ön plana gelmesini sağlayabilirsiniz. Blogger'in standart ayarlarında yazmış olduğumuz içeriğin başlığı blog başlığımızdan sonra gelmektedir. Bu yapıyı google sevmemesine rağmen kendisinin alt yapısını sunduğu bir sistemde kullanması ne kadar ilginç değil mi?

blogger seo ayarları
Yukarıda yer alan resimdeki blog sitesi bana ait blogumdan alınmıştır. "Satışları Artıracak 7 E-Ticaret Stratejisi" konu başlıklı makalemin blog title kısmı "Ayhan KARAMAN | Dijital Pazarlama Uzmanı - Satışları Artıracak 7 E-Ticaret Stratejisi" olarak gözükmektedir. Aslında olması gereken tam tersidir. "Yani Satışları Artıracak 7 E-Ticaret Stratejisi - Ayhan KARAMAN | Dijital Pazarlama Uzmanı" bu şekilde olmalıdır. Şimdi bu biçimde gözükmesi için yapmanız gerekenleri sırasıyla paylaşıyorum.

Öncelikle blogger'a giriş yapıyor ve değişiklik yapmak istediğimiz blogun şablon kısmına geliyoruz. Daha sonra HTML'i düzenle seçeneğini seçiyoruz.

Bu kısımda CTRL+F aracılığıyla;

<title><data:blog.pageTitle/></title>

kısmını buluyor ve aşağıdaki kod ile değiştiriyoruz.

<b:if cond='data:blog.pageType == "index"'>
<title><data:blog.title/></title>
<b:else/>
<title><data:blog.pageName/> - <data:blog.title/></title></b:if>

Başlık kısmını bu kod değişikliği ile düzeltmiş olduk.

Web sitenizin açıklama ve anahtar kelime kısımlarını düzenlemek için blogger size yönetim panelinde bu kolaylığı sunmaktadır. Yukarıda blogspot seo ayarları ile ilgili değişikliği acil olarak yapmanızı önermekteyim.

Bir önceki yazımda e-ticaret satışlarınızı artıracak stratejilerden bahsettim. Mutlaka okumanızı tavsiye ederim.


2 yorum: