29 Ekim 2014 Çarşamba

Google Algoritmaları Neden Bu Kadar Önemli

Google algoritmaları, iyi web sayfalarını kötü web sayfalarından ayırmak, google arama motorunu daha kaliteli seviyeye getirmek için çıkarılan matematiksel talimatlardır. İnternet Dünyasında yaklaşık 150 milyon aktif web sayfası bulunmaktadır. Bu sitelerin hepsinin yararlı bilgi vereceğini düşünemeyiz. Bu zaten imkansız. Kimisi yararlı bilgiyi çok net bir şekilde aktarırken kimi çok iyi anlatamaz. Kimileri çok kötü bir anlatım yaptığı konunun arama motorlarında ilk sayfaya gelmesi için çeşitli yollar dener, kimi hiç bir mücadele etmez. Anlatmaya çalıştığım konu tamamen insanlara kaliteli bilgi vermek için arama motorlarının daha çok çalışmaya başladığı ve çeşitli algoritmalar ürettiğidir.

Önceki süreçlerde bu tür stratejiler çok ileri düzeyde değildi. Arama motorlarında özellikle de google'da yükselmek çok basit yöntemlerle olabiliyordu. Özellikle backlink miktarının fazla olması ilk sayfada yer almanızı etkileyen en büyük etkendi. Günümüzde backlink sayısından çok kalitesi ve kalıcılığı değer kazandı. İçerik her zamankinden daha fazla öneme sahip oldu. Sosyal sinyallerin etkisi arttı. Artık emek vermeyen kimse başarılı olamayacaktı.
google algoritmaları

Webmaster forumlarında çok sık rast geldiğim konular bulunuyor. Bunların başında google'nin acımasızlığı, emeğe saygı duymaması ile ilgili konular geliyor. Eğer google'da başarısızsanız bu ondan değil kesinlikle sizden kaynaklanıyordur. Google arama motorunun her yaptığı doğru mu tabi ki değil ama onuda anlamak gerekiyor. Bu konuda çok ciddiyim. Eğer google arama motorunu anlarsanız, onun istemiş olduğu kriterleri uygularsanız başarı kaçınılmaz olur.

Ne yapmam gerekiyor diye sorar gibisiniz? Ne yapmanız gerektiğini hemen paylaşayım. Google'nin çıkardığı algoritmalar hakkında bilgi sahibi olun. Onu araştırın, ne istediğini anlayın. Bunun için kişisel blog sayfamda google algoritmaları adı altında bir kategori oluşturdum. Bu kategoride algoritmalar hakkında bilgiler aktardım. Kategoriye http://www.ayhankaraman.com/google-algoritmalari/ bağlantısından ulaşabilirsiniz. Mutlaka incelemenizi öneririm.

Bir önceki yazımda da sosyal medya çalışmalarınız için 50 uzman önerisini paylaşmıştım. Mutlaka incelemenizi öneririm. Konuya bu bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

1 yorum:

  1. Bu güzel yazı için Ayhan Karaman'a teşekkür ederim. Ayrıca masa sandalye kiralama işiniz için
    Masa Sandalye Kiralama sayfasını okuyarak daha fazla bilgi alabilirsiniz.

    YanıtlaSil